utorok 23. februára 2010

Stretnutie marec 2010

Budúce stretnutie HAM Poprad a zbytok sveta bude 5.3.2010 obvykle v Zanzibar-e, v budove OSBD Poprad. Účasť povinná. Hostia vítaný.
Témy:
Široký okruh tém od počiatku sveta až po vertikál na 160m.
Občerstvenie:
Podľa vlasného výberu za účastnícky poplatok.

sobota 6. februára 2010

Report z CQ WW 160 CW "OM0R"


Ahoj priatelia.
Posielam hneď do večerných správ aktuálne foto z likvidačných prác po skončení kontestu. Operátori nazbierali toľko bodov, že už ich nik ohroziť nemohol. Mali na konte toľkých Japoncoch, že už aj im očičká šikmeli a preto to radšej zabalili. Vrcholová skupina hrdinsky bojovala so snehom a ľadovým severákom pri likvidácii antén, protiváh, podpier a zemniacich tyčí. Pri teplote - 6 stupňov a vetre 7-8 m/sec v nárazoch až 12 m/sec a snežení, hrdinsky bojovali s nepriazňou počasie, a poniektorých (čo neboli šoféri) hriala v žalúdku Balantajnka ktorú štedro nalievali hantlágerom úspešní operátori, len aby ich aj s vercajgom nenechali v štichu. Hoci sme mali v piatok obavy ako dostaneme zo zamrznutej zeme podpery antén a zemniace tyče, nakoniec všetko dobre dopadlo a po troch hodinách sme si mohli povedať HOTOVO. Boli síce návrhy ako pri vyberaní použiť moč, alebo slanú vodu či priviesť jednu fázu na zemniaci kolík ale všetky tieto úvahy boli zbytočné, nakoľko mužná sila, zanietenosť i odvaha popasovať sa s problémami slávili úžasný úspech.
Na záver sa objavil aj jeden odvážny kamikadze, ktorý v snehovej búrke neohrozene zišiel na boboch kótu 698 aj s ťažkým nákladom kábeláže, čo bude zapísané ako prvý zjazd z tejto kóty do Guinesovej knihy rekordov.
Takéto dni a hrdinské činy odvážnych mužov sa navždy zapíšu do dejín
rádioklubu OM3KTY z pod Tatier.

Foto z akcie tu

Z kóty 698 pre kroniku OM3KTY Vojto OM3WVV.